hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail BM'ye neden izin vermiyor? ''7 Ekim mağdurlarıyla konuşmamız engellendi!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Birleşmiş Milletler ile adeta savaş halinde olan İsrail'den yeni bir engelleme daha geldi. Bir soruşturmaya başkanlık eden eski BM İnsan Hakları Şefi Navi Pillay, İsrail'in BM müfettişlerinin 7 Ekim Hamas saldırısının tanıkları ve kurbanlarıyla konuşmasını engellediğini söyledi.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL'DEN BİR ENGELLEME DAHA GELDİ

    Eski BM İnsan Hakları Şefi Navi Pillay, ''İsrail'e erişim sağlayamadığımız için İsrail içinde bizimle konuşmak isteyen kişilerin bu fırsatının reddedilmesinden üzüntü duyuyorum.'' dedi.

    İsrail BMye neden izin vermiyor 7 Ekim mağdurlarıyla konuşmamız engellendi

    Üç kişilik soruşturmaya başkanlık eden eski BM İnsan Hakları Şefi Navi Pillay, İsrail'in BM müfettişlerinin 7 Ekim Hamas saldırısının tanıkları ve kurbanlarıyla konuşmasını engellediğini söyledi.

    Pillay ''Son zamanlarda Gazze'den gelmiş, bu hastanelerde çalışmış ve kişisel bilgileri Komisyonla paylaşmak isteyen doktorlarla konuşmaya hazırdık. Ancak İsrail hükümeti tarafından Komisyonla konuşmaları engellendi.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney Afrikalı eski Yüksek Mahkeme Hakimi 82 yaşındaki Pillay, Komisyonun Hamas saldırısı sırasında işlendiği iddia edilen suçların yanı sıra İsrail güçleri tarafından Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlendiği iddia edilen bazı suçları araştırdığını söyledi.

    SORUŞTURMA KOMİSYONUNUN BİR DİĞER ÜYESİ CHRIS SİDOTİ DE AYNI ENGELLEMELERİ GÜNDEME GETİRDİ

    İsrail BMye neden izin vermiyor 7 Ekim mağdurlarıyla konuşmamız engellendi

    Sidoti, ''Karşılaştığımız zorluk, Gazze'deki mağdurlardan ve tanıklardan ilk elden delil toplanmasına kadar uzanıyor. İsrail Devleti geçmişte Gazze'ye ve işgal altındaki Batı Şeria'ya erişimimizi engellemişti. Ve bu 7 Ekim'den beri devam ediyor.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow