hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere: İsrail akıllı hareket etmeli!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'ın İsrail'e misillemesinin ardından tüm dikkatler Orta Doğu'daki gelişmelerde. Bu kapsamda İngiltere ve Almanya Dışişleri Bakanı İran'a karşı İsrail'in yanında olduklarını göstermek için İsrail'e gitti. İki bakan da İsrail'e gerilimi daha da artırmama çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın misillemesinin ardından İsrail'in Tahran'a yanıt verip vermeyeceği tartışılırken, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Kudüs'e gitti. İki Bakan da İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü. Alman Bakan İsrail'e itidal çağrısı yaptı. "Herkes sorumlu ve ihtiyatlı şekilde hareket etmeli" dedi.

     CAMERON, İSRAİL'E DESTEK VERSEK DE GERİLİMİN DAHA DA ARTMASINI İSTEMİYORUZ MESAJI VERDİ

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Camaeron, ''Durum oldukça endişe verici. İsrail'le dayanışma göstermek doğru. Bundan sonra ne olacağına dair görüşlerimizi açık bir şekilde belirtmemiz doğru. Ancak İsraillilerin harekete geçme kararı aldıkları açık. Umarız bunu, olayı olabildiğince tırmandırmayacak şekilde ve dün söylediğim gibi, hem akıllı hem de sert bir şekilde yaparlar. Ancak asıl ihtiyaç Hamas'a, rehinelere, yardımların ulaştırılmasına, Gazze'deki çatışmanın durdurulmasına yeniden odaklanmaktır. İşte bu yüzden bugün İsrail hükümetiyle, Filistin Yönetimiyle konuşmak ve bu konuları ileriye taşımak için buradayım.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NETANYAHU İSE İKİ ÜLKEYE DE DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ, "ANCAK BİZ KENDİ KARARIMIZI ALACAĞIZ" DEDİ

    Netanyahu, ''Dünya liderlerinin her türlü öneri ve tavsiyeleri var. Bunu takdir ediyorum ama şunu açıkça belirtmek isterim ki, biz kendi kararlarımızı vereceğiz ve İsrail devleti kendisini savunmak için gereken her şeyi yapacaktır.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow