hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siirt’te, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek yürüyüşü

    Siirt’te, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek yürüyüşü
    expand

    Siirt’te, ABD ve Avrupa’da Filistin için eylem yapan üniversite öğrencilerine destek yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- SİİRT Üniversitesi’nde öğrenciler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Filistin için eylem yapan üniversite öğrencileri için destek yürüyüşü düzenledi.

    Siirt Üniversitesi AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK), ABD ve Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için eylem yapan üniversite öğrencileri için destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Kezer kampüsünde bulunan camii önünde toplanan grup, Cuma namazının ardından gerçekleşen basın açıklaması sonrası ‘Soykırıma hayır, Filistin’e destek, Siyonizm’e lanet’ yazılı pankart ve dövizlerle rektörlük binasına kadar yürüdü. Basın açıklamasına Siirt Üniversite Rektörü Nihat Şındak, AK Parti Siirt İl Başkanı Bahri Caner Özturan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Basın açıklamasını okuyan Resul Sabri Şengöz, İsrail’e tepkilerin giderek arttığını ifade ederek, “209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen ikiyüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize Siirt Üniversitesi toplulukları ve ÜNİAK teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Siirt ÜNİAK teşkilatları ve Siirt Üniversitesi öğrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren İngiltere’nin Oxford Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, 81 İlimizde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimizi ve akademisyenlerimizi İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz” dedi.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow