hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye sınırındaki okula İzmir’den kitap bağışı

    Suriye sınırındaki okula İzmir’den kitap bağışı
    expand

    Suriye sınırındaki okula İzmir’den kitap bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/KIZILTEPE (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Kızıltepe ilçesindeki Suriye sınırında bulunan Akdoğan İlk ve Ortaokulu’na, İzmir'den 2 bin kitap bağışında bulunuldu.

    Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz yıl Suriye sınırındaki Günlüce Ortaokulu’nda Kıvanç Karagöz Kütüphanesi’ni kurarak açılışını yapan İzmir merkezli KAÇOK Derneği, Akdoğan İlk ve Ortaokulu'na 2 bin kitap bağışında bulundu. Okulu ziyaret eden Dernek Başkanı Aslı Sarı, çocukları mutlu etmek için ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ifade ederek, “Bizler geçen yıl Kızıltepe ilçesi Günlüce Ortaokulu'nda kütüphane açtık. Bu yıl da Akdoğan İlk ve Ortaokulu'na kitap bağışında bulunduk. Çok güzel oldu. İzmir'den Mardin'e gönül köprüsü kurduk. Çocuklarımızı mutlu etme adına şu an buradayız ve çok mutluyuz” dedi.

    ‘KÖY OKULLARIMIZIN KİTABA İHTİYACI VAR’

    KAÇOK Başkanı Aslı Sarı ve dernek yönetimine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Aktaş, “İzmir ile Mardin arasında çok güzel gönül köprüsü kuruldu. Geçen yıl kütüphane açılışı yapıldı, bu yıl da kitap bağışında bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Özellikle köy okullarımızın kitaba ihtiyacı var, yardımlarının devamını bekliyoruz” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kitapların okuma saatleri ile değerlendirileceğini belirten Akdoğan İlk ve Orta Okulu Müdürü Sedat Dursun da, şöyle konuştu:

    “Okulumuzun kütüphanesi vardı, fakat kitabımız azdı. Bu yüzden bir kampanya başlattık ve kampanyaya en büyük destek İzmir KAÇOK Derneği'nden geldi. Şu an çok mutluyuz, çocuklar mutlu. 500'e yakın öğrencimiz var, fazla fazla yetecek kitabımız var. Okuma saatleri ile bu güzel kitapları değerlendireceğiz.” (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow