hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçli Köfte Nasıl Yapılır? Evde Pratik İçli Köfte Tarifi...

    İçli Köfte Nasıl Yapılır Evde Pratik İçli Köfte Tarifi...
    expand

    Sofralarımızda yer alan son derece lezzetli yiyeceklerden birisi de içli köfte olarak bilinmektedir. İçli köfte yaparken ise genel olarak şekil verme konusunda veya pişirirken dağılması konusunda tedirginlik yaşanmaktadır. Ancak doğru tarifle hazırlanan içli köftenin hazırlık aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. İçli köfte kendine has şekliyle hem ara öğün hem de ana öğün olarak tercih edilebilmektedir. Evde hazırladığınız içli köftenin lezzetiyle kaç tane yediğinizi bile fark edemeyeceksiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçli Köfte Nasıl Yapılır?

    İçli köfte son derece mükemmel bir lezzete sahiptir. İçli köfte hazırlamak için öncelikle iç harcını sonrasında ise dışını hazırlamanız gerekecektir. İçli köftenin dışı için;

    1,5 su bardağı ince köftelik bulgur,

    1 çay bardağı irmik,

    1 su bardağından 1 parmak az un,

    1 tatlı kaşığı biber salçası,

    1 tatlı kaşığı domates salçası,

    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,

    1 çay kaşığı tuz ve

    1 su bardağı soğuk su kullanarak hazırlayabilirsiniz.

    İçli köftenin içi için;

    3 orta boy soğan,

    300 gram kıyma,

    2 yemek kaşığı sıvı yağ,

    Yarım demet maydanoz,

    Yarım tatlı kaşığı salça,

    1 çay bardağı küçük parçalı ceviz,

    Karabiber,

    Pul biber ve

    Tuz kullanmanız gerekir.

    Hazırladığınız içli köfteleri sıvı yağ ile kızartarak tüketebileceğiniz gibi, haşlayarak da tüketmeyi tercih edebilirsiniz. İçli köftelerin pişirme şekilleri genel olarak yörelere göre farklılık gösterebilmektedir.

    Evde Pratik İçli Köfte Tarifi

    İçli köfte seviyorsanız eğer dışarıda yediğiniz içli köftelerden daha lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. İlk olarak tavaya sıvı yağ ekleyerek içerine ince doğranan soğanlar eklenir. Kavrulan soğanlara ise kıyma eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur.

    Ardından salçası eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak ise içerisine baharatlar, tuz ve ceviz içi eklenir. İçli köftenin içi hazırlandıktan sonra soğuması için kenara alınır ve içli köftenin dışı hazırlanır.

    İlk olarak ince bulgur 1 bardak soğuk suyla kısır yapar gibi ıslatılır. Suyunu çekene kadar bekledikten sonra içerisine irmik, baharatlar, tuz ve salça eklenir. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra ise içerisine yavaş yavaş su eklenerek 15- 20 dakika boyunca yoğurulur. Son olarak ise un eklenerek 10 dakika daha yoğurulur.

    Hazırladığınız karışımı elinize alıp hamur yaptığınız da dağılmıyorsa hazır demektir. Cevizden büyük parçalar kopararak başparmağınızı kullanarak içi ince bir şekilde açılır. Sonrasında içi konularak limon şeklinde uzatılarak şekillendirilir. Son olarak ise hazırlanan içli köfteler sıvı yağda kızartılarak servis için hazır hale getirilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow