hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Motorola, Almanya’da şok bir kararla karşı karşıya

    Motorola, Almanya’da şok bir kararla karşı karşıya
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Çin’in önde gelen şirketlerinden Lenovo ve onun çatısı altında faaliyet gösteren Motorola, son derece ciddi bir sorunla karşı karşıya.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zira Almanya her iki markanın da ülkedeki satışlarını yasaklamaya hazırlanıyor. Bu yasağın sebebi ise bu şirketlerin patent ihlalinde bulunması.

    Söz konusu bu yasağın ortaya çıkmasına sebep olan davada, Lenovo ve Motorola, akıllı telefonların internet bağlantıları için elzem olan WWAN modüllerini izinsiz olarak kullanmakla suçlanıyor. Amerika merkezli teknoloji şirketi InterDigital, bu iki şirketin kendi WWAN modül patentlerini yasa dışı bir şekilde kullandığını iddia ediyor. Almanya’da davayı gören mahkeme de bu konuda InterDigital’a hak verdi. Bu ayın başında sonuçlanan davada InterDigital’i haklı bulan mahkeme, bu davanın sonucu olarak WWAN modülleri kullanan Lenovo ve Motorola cihazların ülkedeki satışını yasakladı.

    Bu modüller Edge 50 Ultra gibi yakın dönemde piyasaya sürülen ve büyük ilgi gören telefonlarda da kullanılıyor. Bu da Lenovo’nun bu popüler telefonları da satıştan kaldırması gerekeceği anlamına geliyor ki bu da şirkete epey para kaybettirecektir. Çünkü bu yasak kapsamında sadece Edge serisi gibi akıllı telefonlar değil, Lenovo çatısı altında üretilen laptop, tablet, akıllı telefon gibi sayısız ürünün satışı da yasaklanmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow