hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırmızı Et Besin Değeri: Kırmızı Et Kaç Kalori?

    Kırmızı Et Besin Değeri: Kırmızı Et Kaç Kalori
    expand

    Protein başta olmak üzere vitamin ve mineral bakımından en önemli besin kaynakları içerisinde kırmızı et gelir. Mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gereken en önemli kaynaklar içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii bu kaynağı tüketirken aynı zamanda dengeli şekilde ele almak büyük öneme sahiptir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu doğrultuda 100 gram kırmızı et genel çerçevede ele alındığında 150 kcal olduğunu söylemek mümkün. Tabii bu az yağlı kırmızı et olarak öne çıkar. Söz konusu tam yağlı olduğu zaman ise 100 gramında 220 kcal bulunmaktadır.

    Kırmızı Et Besin Değeri: Kırmızı Et Kaç Kalori?

    Kırmızı et birçok değişik hayvan türünden elde edilir. Her birinin yağ oranı ile birlikte diğer kaynakları miktar bakımından değişkenlik gösterebilir. Ancak bu konuda az yağlı ve tam yağlı olarak kırmızı et ele alınmaktadır. Genel çerçevede bakıldığı zaman ise az yağlı et 100 gram üzerinden 150 kcal vermektedir. Diğer yandan tam yağlı kırmızı ete bakıldığında ise 100 gramı 220 kcal ortaya çıkarıyor.

    Bu genel çerçevede dana etinden alınmak suretiyle gerçekleştirilen miktardır. Aşağı yukarı birbirine benzerlik ile beraber kuzu eti de yine bu miktarı yaratır. Hem diyet yapanlar hem de sağlıklı beslenmek isteyenler için bu durum büyük öneme sahiptir.

    Kırmızı Et İçerisindeki Besin Değerleri Nelerdir?

    Özellikle Protein ve yağ bakımından kırmızı et içerisindeki besin değerleri büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda 100 gramlık az yağlı kırmızı et içerisinde 20 gram protein yer alır. Aynı şekilde 8 gram yağ olduğunu söylemek mümkün. Diğer bir yandan tam yağlı kırmızı et üzerinden ise 23 gram protein olduğunu söylemek mümkündür.

    Diğer yandan yaklaşık 11 gram yağ da bulunmaktadır. Aynı zamanda B12 vitamini, D vitamini, pek çok mineral üzerinden önemli yere sahip olduğunu söylemek gerekir. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için dengeli ve düzenli bir şekilde tüketilmesi gereken önemli besin kaynakları içerisinde gelir.

    Kırmızı Et Faydaları Nelerdir?

    Kreatin ile beraber B12 ve B6 vitamininin yanında D vitamini de barındıran kırmızı et büyük öneme sahiptir. Enerji düşüklüğünü önemli fayda sağlarken özellikle protein bakımından kasların güçlenmesine olanak verir. O yüzden sporcular için kilo kontrolü ve kas yapımı konusunda önemli yer taşır. Diğer yandan çinko kaynağı olmasının yanı sıra, kemik ve eklemler ile saç ve tırnak gibi pek çok yapıyı da güçlendirme yeteneğine sahiptir. Kalp damar hastalıkları ile birçok rahatsızlık için faydalıdır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow