hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mui̇z Ne Demek? El-Mui̇z Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mui̇z Ne Demek El-Mui̇z Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    El-Muiz Allah'ın (cc) esmalarından biridir. Esma ül Hüsnada yer alan El Muiz isminin anlamı dilediğini aziz eden, dilediğine ikram verendir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muiz Ne Demek?


    Allah'ın (cc) isimleri 99 tanedir ve bunlardan biri de El Muiz olarak tespit edilmiştir. El Muiz isminin anlamı dilediğini aziz eyleyen, dilediğine izzet ve ikramlarda bulunan demektir. Allah'ın (cc) ikram verme, yüceltme ve aziz etme gücü olduğunu anlatan El Muiz esması diğer esmalar gibi önemlidir. İnsanların Allah'ı (cc) hissetmesi ve daha iyi tanıması için isimlerini bilmesi ve isimlerin faziletleri hakkında da bilgi sahibi olması gerekir.

    El-Muiz Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Muiz isminin Türkçe anlamı dilediğine veren, ikramda bulunan, dilediğini aziz eyleyen şeklinde karşımıza çıkar. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek kişilerin hayatlarında güzelliklere vesile olur. El Muiz esmasının faydalarından yararlanmak için ismi zikretmek önemlidir.

    El Muiz esmasının faziletleri arasında Allah'ın (cc) yardım etmesi ve ondan af dilenmesi vardır. Eğer El Muiz ismini sık sık zikrederseniz üzüntüleriniz son bulur ve dertleriniz çözülür. El Muiz esmasını eğer bir işe başlamadan önce okursanız başarılı olursunuz ve itibar kazanırsınız. Allah'ın (cc) ikramını anlatan El Muiz esması bolluk ve bereket vermesi ile ön plana çıkar.

    El Muiz Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerini zikrederek bu isimlerin faziletlerinden yararlanmak mümkündür. Eğer bir işe başlamadan önce El Muiz ismini zikrederseniz o işiniz hayırlı olur ve sizin için güzel sonuçlanır. Evden çıkmadan sabahları, eve gelince akşamları El Muiz esmasını zikrederseniz tüm gün kaza ve balalardan korunursunuz. Hayırlı bir esma olan El Muiz esması Allah'ın (cc) kullarına izzet ve ikramda bulunmasına vesile olmaktadır.

    Ayrıca kişiler arasında saygı duyulmak ve hürmet görmek için de kişilerin sık sık El Muiz ismini zikretmeleri önerilir. İtibar kazanmak, başarılı olmak ve saygınlık görmek için her gün El Muiz esmasını sıklıkla zikretmelisiniz. Düşmanlarınıza karşı güçlü görünmek, işleri kolaylıkla halletmek için de El Muiz esmasını her gün sık sık zikretmelisiniz.

    El-Muiz Zikir Günü Nedir?

    El Muiz esmasını içinizden her geldiğinde zikredebilir ve Allah'ı (cc) hissederek yakından tanıyabilirsiniz. El Muiz esmasının kendi zikir günü, sayısı ve zikir vakti olduğunu da unutmamak gerekir. El Muiz esmasının zikir sayısı 117, zikir saati de güneş saatidir. El Muiz esmasının zikredilmesinde en hayırlı olan vakit gün doğmadan öncesidir. El-Muiz ismi şerifinin zikir günü de Pazar günüdür.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA