hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Meli̇k Ne Demek? El-Meli̇k Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Meli̇k Ne Demek El-Meli̇k Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Melik, Arapça kökenli bir kelimedir ve köken bakımından da malik kökünden gelir. El Melik de Allah'ın (cc) sıfatlarından biridir ve anlamı her derde deva şeklinde karşımıza çıkar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Melik Ne Demek?

    El Melik Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve her ismin farklı bir anlamı ile faydası bulunmaktadır. Melik, Arapça bir isimdir ve dilimize de Arapça dilinden geçmiştir. Köken bakımından malik kelimesinden gelen melik ismi anlamı itibari ile her derde deva olan demektir.

    El Melik, her şeyin mutlak ve tek sahibi, kainatın yegane sahibi demektir. Tek ve mutlak hükümdar anlamlarına da gelen El Melik her şeyin Allah (cc) tarafından gerçekleştirildiği şeklinde yorumlanabilir. Gözle görülen ve görülmeyen tüm alemlerin tek ve kalıcı sahibi Allah'tır (cc). 

    El-Melik Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan El Melik ismi Arapça bir isimdir ve malik kelimesinden türetilmiştir. Kainatın ve evrenin tek, sonsuz sahibi anlamlarına gelen El Melik ismi Allah'ın (cc) büyüklüğünü de anlatan bir isimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Melik isminin anlamı ve faydaları Müslüman kimseler için çok önemlidir ve onu anlamak için de bilinmesi gerekir. El Melik esmasının hem maddi hem de manevi olarak güçlü olmak için okunması gerekir. İnsanlara söz geçirmek, söz dinletmek ve emirler vermek için de El Melik esması okunabilir.

    Şeref kazanmak ve insanlar tarafında saygı duyulan biri olmak için de El Melik isminin sık sık okunması önerilir. İnsanlara verilen bütün nimetleri Allah (cc) verir ve insanlar çabaladıktan sonra Allah (cc) onları mükafatlandırır. Her gün 90 kere okunması halinde de tüm bela ve kötülüklerden korunmak mümkün olur.

    El-Melik Esması Faydaları

    El Melik esmasını rızık artırmak ve başarılı olmak için okumak oldukça faydalıdır. 40 gün süresince Ya Melik ismi şerifini okuyan kişiler dertlerinden tez zamanda kurtulur ve iyi günler görür. Sinir hastası olan ve ruh sağlığı bozuk olan kişilerin de El Melik ismini zikrederek sağlıklı bir ruh haline kavuşması mümkündür. Şifa bulmak için okunan El Melik esması gönül zenginliği için de okunabilir. El Melik, hem maddi hem de manevi açıdan güçlü olmak için okunur.

    El Melik Esmasının Zikir Günü Hangi Gün?

    Allah'ın (cc) çok güzel sıfatlarından biri olan El Melik esmasının en hayırlı zikir günü çarşamba günü olarak bilinir. Çarşamba günleri güneş doğduğu sırada ya da ikindi namazı sonrası El Melik ismi 90 kez zikredilmelidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA