hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ukrayna'da ABD'ye silah yardımı tepkisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geciken ABD yardımını fırsata çeviren Rusya, doğu cephesindeki ilerleyişini hızlandırdı. Ukrayna lideri Zelenski, Rusların doğu cephesinde başarılarının faturasını Batılı müttefiklere kesti. “Müttefiklerimiz son 6 ay boyunca bize askeri yardım sağlamayı geciktirdikleri için cephe bu hale geldi” çıkışında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna'da cephenin doğusundaki gelişmeler nedeniyle son haftalarda durum iyiye gitmiyor.

    ABD yardımlarının Kongre’de onaylanmasına rağmen henüz Ukrayna'ya ulaşmamış olması Kiev'in sahada eline kolunu bağlıyor.

    Rus tarafı özellikle Donbas cephesine kritik mevkileri ele geçirmeye yönelerek Ukrayna savunma hattını yarma planlarını gerçekleştirmeye başladı.

    Ukraynada ABDye silah yardımı tepkisi

    Ukrayna Genelkurmay Başkanı Aleksander Sirski cephede durumun vahim olduğunu kabul ederek bazı bölgelerde toprak kaybettik itirafında bulunmuştu.

    Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Rusların doğu cephesinde başarılarının faturasını Batılı müttefiklere kesti. “Tedarikteki hızlılık, kelimenin tam anlamıyla ön safların istikrara kavuşturulması anlamına gelir. Topçu, 155 kalibre, uzun menzilli silahlar ve hava savunması, öncelikle patriot sistemleri. Ortaklarımızın sahip olduğu şey budur ve şu anda Ukrayna'da Rusya'nın terörist emellerini yok etmek için iş başında olması gereken şey budur. Rus ordusu daha ileri saldırı eylemlerine hazırlanıyor ve birlikte Rus saldırısını engellemeliyiz. Ortaklarımız bunun için gerekli tüm imkanlara sahip.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukraynada ABDye silah yardımı tepkisi

    Başkent Kiev'de Volodomir Zelenski ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Batılı üyelere tepki gösterdi. “Bunu sadece Başkan Zelenski ile görüşmemde değil, kamuoyu önünde de açıkça ifade ettim çünkü bilinçli olmamız, dürüst olmamız ve teslimat yapmadığımızda, malzemeleri geciktirdiğimizde bunun farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu hayat memat meselesi. Bunun gerçek sonuçları var. Bu savaş, teorik bir şey değil. Bu, 7/24 devam eden bir şey ve biz gerektiği gibi teslimat yapmadığımızda bunun bedelini Ukraynalılar ödüyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow