hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'da "Reisi'siz" meclis açılışı

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın da aralarında olduğu 9 kişinin yasını tutuyor. Bugün Tebriz'de cenaze töreni düzenlenecek. İran'da dini lideri seçmekle görevli organ Uzmanlar Meclisi'nin de altıncı toplantısı düzenleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reisi'nin ölümü sonrası İran dini lideri Hamaney 5 günlük ulusal yas ilan etmişti. Uzmanlar Meclisi, olağan toplantısını gerçekleştiriyor.

    İranda Reisisiz meclis açılışı

    İran Anayasası'nın 107. Maddesine göre Uzmanlar Meclisi, İran liderini belirleme, azletme ve denetleme sorumluluğuna sahip. Uzmanlar Meclisi'nin en kıdemli başkan yardımcısı olan İbrahim Reisi, Hamaney sonrası başkanlık görevine yakın isimlerden biri olarak gösteriliyordu. Toplantının yapıldığı salonda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan'ın da portreleri bulunuyor. Ayrıca Reisi'nin sandalyesi de boş bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İranda Reisisiz meclis açılışı

    Öte yandan İran, 28 Haziran cuma günü yeni Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek. Reisi'nin ölümü sonrası ise görevi geçici olarak yardımcısı Muhammed Muhbir yürütecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow