hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK helikopterin düştüğü bölgede! Fulya Öztürk olay yerinden bildirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran'da Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın helikopter kazasında ölümü sonrası dünya ayakta... CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, düşen helikopterin yakınlarından son durumu aktardı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FULYA ÖZTÜRK SON DURUMU ŞU İFADELERLE ANLATTI;

    İnanılmaz zor bir coğrafya ama  sis adeta üstümüze üstümüze geliyor. Sis öyle bir bastırdı ki göz gözü görmüyor. İran’ın en zor coğrafyası olarak adlandırılıyor burası. Verzigan, İran-Azerbaycan sınırında. İlerlemeye çalışıyoruz, az önce görüntüleri getirdik. Çok sayıda arama kurtarma ekibinin olduğu, çok sayıda yine İran polisinin, askerin olduğu, İran Kızılayı'nın olduğu bir toplanma alanı vardı. Orası helikopterin düştüğü yere yakın bir yer. Biz oraya ulaştık. Hatta İran Kızılay'ı ile bir temasımız oldu; görüştük, konuştuk. Şimdi biz o noktada ilerledik ama daha fazla ileriye gittiğimiz zaman göz gözü görmüyor. Gerçekten çok zor bir coğrafya, çok zor bir noktadayız. Verzigan bölgesinde.

    Neticesinde bu helikopterin enkazına ulaşıldı. Kuyruk kısmına ulaşıldı. Diğer parçalar içinde çalışma yapılıyor ama işte sisin müsaade ettiği derecede bu çalışmalar yapılabiliyor. Çok yakın bir noktadayız. Dağın hemen biraz daha aşağısında, şöyle bir alan düşünün burada dik dağlar var. Aynı zamanda derinliğe inen ovalar var ve dev kayalar var. Dev kayaların olduğu yollar var. Dolayısıyla burada bir yerden sonra arazi araçlarıyla gidilebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow