hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Taha Ahmet Özel Taha Ahmet Özel

    Karavanseverlere Müjde!

    24.04.2024 Çarşamba | 10:51Son Güncelleme:

    Herkese merhaba. Bu hafta karavanseverlere güzel bir haberim var. İstanbul aynı anda iki karavan fuarına ev sahipliği yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yıllarda çekme ve motokaravanlara olan ilgi bir hayli arttı. Bunlara bir de tiny house denilen taşınabilir, tekerlekli evler eklenince sektör temsilcileri müşterilere ürünlerini sergilemek için bir araya geldi. Ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar Türkiye’nin pek çok noktasında düzenlenen fuarlarda boy göstermeye başladı.

    Bu senenin ilk fuarı geçtiğimiz ocak ayında Tüyap’ta “Karavanist” gerçekleşmişti. 6. kez düzenlenen fuara katılım yoğun olmuştu. Daha sonra 28 Şubat-3 Mart tarihlerinde ilk kez Antalya’da bir karavan fuarı düzenlendi. 90’dan fazla firma kamp, karavan, tiny house ve outdoor ürünlerini sergiledi ve büyük beğeni topladı.
    Bu hafta kamp ve karavancıları yoğun bir hafta bekliyor. 24-28 Nisan 2024 tarihlerinde 6. CNR Camp & Caravan Tiny House fuarı düzenleniyor. Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar bugün başladı. Fuar 24-27 Nisan tarihlerinde 10.00-19.00, 28 Nisan tarihinde ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

    Haftanın 2. Fuarı ise Anadolu Yakası’nda gerçekleşecek. 26-27-28 Nisan tarihlerinde Metro açık otoparkında Yenisahra’da Hobbyfest Karavan Fuarı düzenlenecek. Bu fuarın bir diğer özelliği fuara gelecek olan kamp ve karavanseverlerden herhangi bir ücret alınmayacak olması. 3 gün sürecek olan fuar 10.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamp ve karavan fuarlarının sayılarının artması kamp yapmayı, doğayla iç içe olmak isteyenler için de oldukça önemli. Çünkü bu fuarlarda sadece karavan ya da tiny house evlerinin yanı sıra kamp malzemeleri de sergileniyor. Hatta bazı firmalar fuara özel indirimler yaparak ürünlerini piyasa fiyatının altında satabiliyor.
    Bu tür fuarlar karavan alacak olanlar için de bulunmaz bir nimet. Bu tür fuarlarda renk renk çeşit çeşit her bütçeye uygun karavanlar yer alıyor. Karavan almaya karar verenler bu fuarlara giderek yetkililerden bilgi alabilir ve merak ettikleri tüm soruları sorma şansına sahipler. Ayrıca karavan almadan önce sektördeki tüm fuarları görüp fikir sahibi olabilirler.

    Kamp ve karavan sektörünün gelişmesi ve büyümesi çok çok önemli. Bu durum firmalar arasında rekabete yol açtığı için kullanıcılara yani biz kamp ve karavanseverlere olumlu olarak yansımakta. Fakat fiyat konusunda firmaların biraz daha müşteri odaklı yaklaşmalarını beklemekteyiz. Elbette artan maliyetler, içinde bulunduğumuz ekonomik ortam zorlu fakat firmaların kamp ve karavanseverler için güzel kampanyalar yapacağına inanıyorum.
    Herkese neşeli keyifli kamplar!