hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KAAN'ı gökyüzü ile buluşturan pilot konuştu: ''Uçağımıza güvenimiz çok yüksekti''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Test Pilotu Barbaros Demirbaş, Dünya Pilotlar Günü dolayısıyla konuştu. Demirbaş “KAAN ile bu işin en son sınırına meydan okuyoruz” dedi. İlk test uçuşun yapıldığı 21 Şubat gününe geri dönen Demirbaş, KAAN'ın gökyüzü ile buluştuğu o gün neler yaşandığını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin gökyüzündeki gururu KAAN, o gurur kaynağının her anına şahit olan isim, Pilot Barbaros Demirbaş, Milli Muharip Uçağı'nın ilk gökyüzü ile buluştuğu an yaşadıklarını anlattı.

    Demirbaş, ''21 Şubat ülkemiz için, savunma sanayiimiz için çok büyük gururlu bir gündü, üzerimizdeki sorumluluk çok büyüktü. Çok iyi hazırlanmıştık uçağımıza, güvenimiz çok yüksekti.'' dedi.

    PİLOT DEMİRBAŞ, UÇUŞ ÖNCESİ YAPILAN KONTROLLERİ AKTARDI

    Demirbaş o günü , “Uçağımıza; yer testleri, simülatör testleri, laboratuvar testleri yapıldı. Güvenimiz çok yüksekti. Bir planımız vardı. Bu plan hem normal usuller hem anormal usuller hem emergency usuller. O Mottomuzda 'Kaldırdıysak uçuracağız, uçurduysak indireceğiz, indirdiysek durduracağız’ şeklindeydi. Çünkü ağır bir uçak. Fren sistemi ilk kez uçuştan sonra denendi.” şeklinde anlattı.

    DEMİRBAŞ, TARİHİ UÇUŞUN ARDINDAN NELER YAŞANDIĞINI DA PAYLAŞTI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pilot Demirbaş, “Ben uçaktan çıktım merdivenle, bir baktım bir ordu koşarak geliyor. Hem inmek istiyorum hem de onlar gelmeden inmek istemedim. Orada uzun bir süre karşılıklı alkışladık birbirimizi, selamladık. Çok duygulu, güzel bir andı. Herkesin çok büyük emeği var, milletimizin malı bize emanet. En kısa zamanda Hava Kuvvetlerine uçması, görev yapması vazifemiz” dedi.

    DEMİRBAŞ, KAAN'IN TÜRK HAVACILIĞI İÇİN ÖNEMİNİ ATATÜRKÜN SÖZLERİYLE ANLATTI;

    ”Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ deyişi çok meşhur ama onun devamında da ‘Göklerini koruyamayan uluslar, geleceklerinden emin olamazlar’ diye devam ediyor o cümle. Göklerimizi korumak zorundayız geleceğimiz için.“ ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow