hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’den Saadet'e giden vekil geri dönüyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Saadet Partisi grubunun düşmemesi için CHP’siz başka bir formül bulunuyor. Bu nedenle de Saadet Partisi’ne geçen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap CHP'ye yaklaşık 2 hafta sonra geri dönecek. CHP yönetiminin Saadet Partisi’ne transfer etmek istediği Hasan Ufuk Çakır’ın ise Genel Başkan Özgür Özel ile görüştüğü öğrenildi. Çakır'ın partinin disiplin kurallarına eksiksiz uyacağının sözünü verdiği, bu nedenle CHP'de kalacağı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saadet Partisi’ne grubunun düşmemesi için CHP’den geçen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap kısa bir süre sonra yeniden eski partisine dönecek. Saadet Partisi grubu için CHP’siz başka bir formül bulunuyor. Peki CHP yönetiminin eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı bilinen ve çıkışlarıyla dikkat çeken Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ı Saadet Partisi’ne transfer etme kararı değişti mi?

    CHP’den Saadete giden vekil geri dönüyor

    Hasan Ufuk Çakır, aday belirleme sürecinde Parti Meclisi’ne izinsiz girmiş ve tepkisini bağırarak göstermişti. Aynı zamanda CHP lideri Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da göndermelerde bulunmuştu. Bu nedenle de Çakır’ın Saadet Partisi’ne transfer edileceği konuşuluyordu. Ancak edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hasan Ufuk Çakır ile görüştü. Ve Çakır, partinin disiplin kurallarına eksiksiz uyacağının sözünü verdi. Bu nedenle de Saadet Partisi’ne geçmeyecek, partide kalacak.

    Ayrıca CHP’de yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalışan isimlerin tespit edilmesi halinde ihraç edilecekleri yönünde bir genelge yayınlanmıştı. Henüz o isimlerin tespit edilmesi için somut bir adım atılmadığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP’den Saadete giden vekil geri dönüyor

    Peki, CHP’den aday olmadığı için ayrılanlar şimdi CHP’ye dönebilecek mi? CHP’li kaynaklar “başka partiye gidenleri kabul etmek gibi bir tarzımız yok” yorumunu yapıyor. İYİ Parti'den istifa eden isimler arasından CHP'ye geçmek isteyenler olduğu da öğrenildi. Ancak şimdilik o taleplerin gündeme gelmediği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow