hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da "döner" diplomasisi… Erdoğan, Alman mevkidaşına döner ısmarladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğuydu. Erdoğan, Alman mevkidaşına döner ısmarladı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arda Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

    Resmi görüşmelerin ardından resmi akşam yemeğine geçildi. Bu bir teamül. O yemeğin menüsünde de Ankara döneri vardı. Gündem ve görüşmelere ev sahipliği yapan şehir Ankara olunca menüde de Ankara döneri oldu haliyle. Hatırlanacaktır, Steinmeier Türkiye’ye geldiğinde beraberinde getirdiği dönerle gündeme oturmuştu. İstanbul’da o döneri hem kesmiş hem de servis etmişti bir etkinlikte. 3 gündür Türkiye’nin de dünyanın da gündeminde, Steinmeier’in getirdiği o döner olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan da güzel bir jest yapmış oldu. Akşam yemeğinde Ankara döneri ikram edildi Alman heyetine. Yemek salonunun bahçe tarafında hemen bir döner tezgahı kuruldu ve hızlı bir şekilde, taze şekilde kesilerek ikram ediliyor Alman heyetine. Bu dakikalarda da o yemeğin bitmesine az kaldığını belirtelim. Basın toplantısının gündeminde de döner tartışması vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALMANYA'DAKİ TÜRKLERİN KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞE KATKISINI HATIRLATTI

    Alman gazeteciler Steinmeier’e söz konusu döner tartışmalarını hatırlattılar. Alman Cumhurbaşkanı ‘Bu, yeni Almanya’yı şekillendiren bir çeşitlilik. Bunun anlaşılmasını arzu ediyorum’ diyerek Almanya’nın çok kültürlülüğüne, Almanya’daki Türklerin yapmış olduğu katkıyı hatırlatmış oldu. Döner kavramı üzerinden Almanya’daki Türk topluluğunun yaptığı katkıya dikkat çekmiş oldu. Cumhurbaşkanı da ‘Herhalde döner İstanbul’da bitirildi’ ifadelerini kullandı ancak aradan dakikalar geçtikten sonra dönerin bitmediği, Ankara dönerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuklarına ikram ettiğini söyleyelim. Kaynakların, Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in oturduğu noktadan, masanın karşı tarafından döner tezgahını gördüğünü ve kesilmesine şahit olduğunu da ifade ediyorlar. Başkent Ankara’da döner diplomasisi yaşandı adeta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow