hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin konuştuğu doktor CNN TÜRK'te

    KAYNAKCNN TÜRK

    Amerika Harvard Üniversitesi'nde, diyabet ve obezite üzerine yürüttüğü çalışmalarla adından söz ettiren Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Furkan Burak CNN TÜRK'e konuk oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOKTOR FURKAN BURAK ŞU İFADELERİ KULLANDI;

    HARVARD'DA DERS VEREN BİR AKADEMİSYEN OLARAK, AMERİKAN ÜNİVERSİTELERİNDEKİ GAZZE PROTESTOLARI İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

    Hepimizin vicdanını yaralayan görüntüler, Amerika'da alışık olmadığımız görüntüler. Düşünce ve ifade özgürlüğünün öğretildiği yerlerdir Amerika'da üniversiteler. Bununla övünülür. Böyle görüntülerin ortaya çıkması çok üzücü. Bu tarz gelişmeler hepimizi çok yaralıyor. Umarım bu kabul edilemez dönem sona erer.

    AMERİKANIN EN İYİ HEKİMLERİ ARASINA SEÇİLDİNİZ, BAŞARIYA GİDEN BU SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

    Bizim araştırmalarımız kalori kısıtlaması veya fazlası ile gelişen obezite hastalığı üzerine. Bu durumda sağlıklı bir birey nasıl obezite hastalığına doğru yola çıkıyor? Vücut bununla nasıl mücadele ediyor? Neler eksiliyor, neler azalıyor? Bunları araştırıyoruz. Vücudu öğrenerek moleküler mekanizmalardan başlayarak, biz bunu nasıl destekleyerek düzeltebiliriz? Bunları çalışıyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE'DE OBEZİTE ARAŞTIRMALARI KONUSUNDA ÇÖZÜM İÇİN HANGİ ADIMLARI ATACAKSINIZ?

    Egzersiz hiçbir zaman olmazsa olmaz. Vücut hareket etmeye ayarlanmış, doğal beslenmeye ayarlanmış. Rafine gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Bununla beraber de kaloriyi fazla aldığınız zaman ömrünüz kısalıyor, azalttığınız zaman da uzuyor. Bunu çalışan uluslararası çalışma grubumuzu Türkiye'ye getirdik. Çok değerli araştırmacıları Türkiye'ye getirdik. Örneğin bir grup bu kalori kısıtlamasının kemoterapi öncesi yan etkileri azalttığını gösterdi. Tabi bir kanser hastasına oruç tut demek çok mantıklı değil ama biz şunu araştırıyoruz; hangi yağ asidini al, hangisini alma, hangi proteini azalt gibi. Dolayısıyla bir beslenme takvimi çıkarmaya çalışıyoruz. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow