hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim altın fiyatlarında artış için orayı işaret etti

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yılbaşından beri yatırımcısının yüzünü güldüren altın, rutinini bozarak ibreyi yeniden aşağı döndürmüştü. CNN TÜRK'te konuşan Ekonomist Muhammet Bayram, altın fiyatlarında artış için FED'in faiz indirimini işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammet Bayram'ın değerlendirmeleri şöyle:

    "BU SEVİYELER HALA ALIM FIRSATI..."

    Fed'in faiz indirimi söylentisiyle beraber sene başında, bu yıl için 6 defa faiz indirimi söz konusuydu. Bu beklentiler 2'ye kadar düştü. Hatta bir Fed üyesine göre yılda tek sefer faiz indirimi yapılabileceği konuşuldu ve bundan dolayı da altın bir düşme eğilimi gösterdi. Yüksekten alanlar bir miktar zarar etmiş gözükebilir ama altında şu anda alım fırsatı. Yani bu seviyeler hala alım fırsatı.

    Uzman isim altın fiyatlarında artış için orayı işaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "FED'İN FAİZ İNDİRİMİNE BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE ALTIN FİYATLARI ARTACAK"

    Dünya merkez bankaları, Çin Merkez Bankası olsun, Fed olsun altın biriktiriyor rezervlerinde. Fed'in faiz indirmeye başlaması ile birlikte dünya emtia piyasasının arzında bir bollaşma olacak. Yani şu anda 5.25-5.50 seviyesinde. Oradaki yatırımcı Amerika'dan artık faiz geliri elde ediyor. Fed faiz indirirse artık oradaki faiz, reel bir faiz olmayacak. Dünyadaki diğer yatırım araçlarına gidecek, özellikle altına. Neden? Jeopolitik riskler hala devam ediyor. Rus-Ukrayna krizi. Artık Ukrayna'da tabiri caizse çamurun kuruması ile birlikte tanklar gelebilecek, savaş derinleşecek. Tabi isteğimiz bu şekilde değil ama umarız öyle olmaz. 60 milyar dolarlık Ukrayna'ya Amerika'nın bir yardımı söz konusu. Yine İsrail'in Refah'a yapacağı bir maalesef saldırı söz konusu. Burada bunların derinleşmesiyle birlikte altın fiyatları artacaktır ama özellikle FED'in faiz indirimine başlamasıyla birlikte altın fiyatları artacaktır.

    "SENE SONU ÖNGÜRÜSÜ 2 BİN 700'LER SEVİYESİ"

    Ons başına 2 bin 300'ler seviyesine şu anda altın. Gram altın 2 bin 400'ler seviyesinde. Ons başına da 2 bin 750'ler seviyesinde sene sonunda kapatacağını öngörebiliriz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow