hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump: Putin ile çok iyi baş ediyorum!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Anketlerde rakibi Joe Biden’ın önünde gözüken Donald Trump, ikinci kez ABD Başkanı olması halinde dış politikadan göçmen krizine pek çok konuda atacağı adımları TİME Dergisi'ne anlattı. Trump özellikle Filistin meselesinde iki devletli çözüme inanmadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İSRAİL'E ÇOK SADIK OLDUM, KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM"

    ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerle başkanlık koltuğuna ikinci kez oturmayı hedefleyen cumhuriyetçi Donald Trump, yeniden başkan seçilmesi halinde özellikle dış politikada yapacaklarını anlattı. TIME Dergisine konuşan Trump halen devam etmekte olan Gazze'deki saldırılar ve Filistin meselesi ile ilgili olarak, "İsrail’e çok sadık oldum, diğer başkanlardan daha sadıktım. İsrail için diğer başkanlardan daha fazlasını yaptım. Evet, İsrail’i koruyacağım.” dedi.

    "İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN İŞE YARAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

    Trump, Biden yönetiminin aksine Filistin meselesinde “İki devletli çözüme” olan inancını kaybettiğini belirtti: “İki devletin işe yarayabileceğini düşündüğüm zamanlar oldu. Şimdi iki devletin çok ama çok zor olacağını düşünüyorum.” sözlerini sarf etti. Trump Ukrayna'ya yardımlar konusunda da olumlu sinyaller vermedi. "Avrupa’yı seviyorum. Ama hem NATO’da hem de Ukrayna’da bizden faydalandılar. Ukrayna’yla aramızda bir okyanus var. Ukrayna’ya yardım etmeye çalışacağım ama Avrupa’nın da işini yapması, paylarına düşeni ödemesi gerekiyor." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "PUTİN İLE ÇOK İYİ BAŞ EDİYORUM"

    Ve Rusya ile ilişkiler. “Biden’ın Putin ile ilişkisinin çok kötü olduğunu düşünüyorum. Putin’in asla Ukrayna’ya girmemesi gerekiyordu. Ben olduğum dönemde girmedi. Putin ile çok iyi baş ediyorum" dedi. Ulusal Muhafızların ABD sınırlarını korumak için içeride ve sınırda kullanılabileceğini söyleyen Trump, “Eğer onlar bunu başaramazlarsa orduya başvuracağını” söyledi. ABD yasalarına göre ordunun sivillere karşı konuşlandıramayacağını hatırlatılınca ise “Bunlar sivil değil. Bunlar ülkemizde yasal olarak bulunmayan insanlar. Bu ülkemizi işgaldir” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow