hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son 9 seçimi bilen ABD'li kâhin tarihçi, kimin kazanacağını açıkladı

    KAYNAKAFP

    ABD'deki son 9 seçiminin kazananını doğru tahmin eden ABD'li kâhinden yeni bir iddia geldi. ABD'li kâhin profesör, anketler şu an için aksini söylese de mevcut başkan Joe Biden'ın kasım ayında Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yeneceğini öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KAYBETMESİ İÇİN BİRÇOK ŞEYİN TERS GİTMESİ GEREKLİ"

    "Biden'ın kaybetmesi için birçok şeyin yanlı gitmesi lazım." Anketler tersini gösterirken o kendinden çok emin konuştu. ABD'nin başkanlık seçimlerine 6 ay kala, ülkedeki son 9 seçiminin kazananını doğru tahmin eden kâhin lakaplı profesörden yeni bir iddia geldi. CNN International'a konuşan Washington'daki Amerikan Üniversitesi'nde tarih profesörü Allan Lichtman, mevcut Başkan Joe Biden'ın kasım ayında Cumhuriyetçi Donald Trump'ı yeneceğini öne sürdü.

    Son 9 seçimi bilen ABDli kâhin tarihçi, kimin kazanacağını açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    '13 ANAHTAR' İLE BAŞARI OLASILIKLARINI HESAPLIYOR

    ABD'li kâhin profesör, '13 anahtar' adını verdiği sistemiyle, başkan adaylarının başarı olasılıklarını hesaplıyor. Profesör, "Anketler anlık görüntülerdir. Tahminci olarak suistimal ediliyorlar. Anahtarlar farklıdır çünkü seçimlerin gerçekte nasıl işlediğine ilişkin yapıya, yani Beyaz Saray partisinin gücüne ve performansına göre yukarı veya aşağı oy verilmesinden yararlanırlar. Peki, Biden neden avantajlı? Biliyorsunuz, tüm bu onayları duyuyoruz. Daha genç bir aday olmalıydı. Şuna bak. Biden, grafiğinizde gördüğünüz gibi görev süresi anahtarını kazandı. Adaylığa ciddi bir şekilde karşı çıkmadığı için yarışmanın anahtarını kazandı" dedi.

    Son 9 seçimi bilen ABDli kâhin tarihçi, kimin kazanacağını açıkladı

    "BIDEN'IN KAYBETMESİ İÇİN LİSTEDE 6 MADDE DAHA GERİYE DÜŞMESİ GEREKİYOR"

    '13 anahtarlık' listede ekonomiden askeri başarılara, lider karizmasından parti içi rekabete kadar değişen kriterler yer alıyor. Anketlerde tersi gözükse de seçimin hala Biden'dan yana olduğunu belirten Profesör, Biden'ın kaybetmesi için 13 anahtarlık listede 6 madde daha geriye düşmesi gerektiğini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow