hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu'dan ABD'ye silah cevabı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bugüne kadar Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını önlemedeki başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmeyen İsrail Başbakanı Netanyahu, ilk kez 7 Ekim başarısızlığını kabul etti. "Hükümetin görevi halkı korumaktır, halkımızı koruyamadık" dedi. Silah sevkiyatını askıya alan ABD'ye yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, ''Bugün eğer İsrail tek başına durmak zorundaysa, biz de tek başımıza duracağız.'' dedi.

    ABD'nin Refah saldırısı nedeniyle silah sevkiyatını askıya alma kararına böyle yanıt verdi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu.

    Daha önce sarf ettiği "Gerekirse tırnaklarımızla savaşırız" sözlerini tekrar ederek Washington'a mesaj verdi;

    ''Biliyorsun, gerekirse savaşırız dedim. Tırnaklarımızla savaşacağımızı söyledim. Tırnaklarımızdan daha fazlasına sahibiz.'' ifadelerini kullandı.

    "ABD sivil kayıpların azalmasını istiyorsa bu silahları göndermeli" 

    Netanyahu, ''Bunun hassas silahlar olduğunu düşünüyorum. Yani aslında sivil kayıplarını önlemek istiyorsanız hassas olmayan silahlar yerine özellikle bu silahlara ihtiyacınız var.'' şeklinde konuştu.

    Diğer yandan 7 Ekim'den bu yana Hamas saldırılarındaki başarısızlığını ilk kez kabul etti. "Halkı koruyamadık" sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, ''Elbette başarısızlıklar oldu. Her şeyden önce hükümetin ilk sorumluluğu halkı korumaktır. Bu nihai sorumluluktur. Ve insanlar korunamadı. Bunu itiraf etmeliyiz. Ben kendimi ve herkesi bu işin içinde tutuyorum.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow