hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK bölgede: İsrail yeni katliama mı hazırlanıyor?

    İsrail tüm uluslararası tepkilere karşın Gazze’nin güneyindeki Refah’a saldırmaya hazırlanıyor. Bölgede bulunan CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Emir Ünlü, İsrail'in askeri yığınağını görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadelerle aktardı;

    Güney kısmına yapılacak bir kara harekâtına ilişkin hazırlıklar söz konusu. Her tarafta bir tank var. Refah’a doğru bir saldırı yapılması planlanıyor. Tank ve askeri araçların sayısının arttırıldığı ifade ediliyor. Gazze’ye güney kısımdan yakın bir noktadayız. İsrail ordusunun hareketliliğini gözlemliyoruz. Her noktada farklı bir detay var. Bazı noktalarda kontrol noktası oluşturulmuş durumda.

    SALDIRI NE ZAMAN YAPILACAK?

    Güney kısmına baktığımız zaman askeri hareketlilik arttı. Bulunduğumuz bölgeye Hamas tarafından El-Kassam tugaylarının misilleme saldırısı yaptığı biliniyor. Kabiliyetini son günlerde yavaş yavaş yitirmiş durumda. Daha içeride çatışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz. Dünyada ise ‘Refah’a kara saldırıları başlarsa süreç nasıl işleyecek?’ sorusu gündemde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Binyamin Netanyahu kararlı olduklarını, ordu ise hazır olduklarını ifade ediyor. Güney kısım sınır bölgelere kara harekâtına hazırlıklar sürüyor. Yol üzerinde gelen tırların askeri teçhizat ve tank taşıdığını gözlemledik.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow