hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buckingham Sarayı'ndan Kral Charles'a dair açıklama: Kamu görevlerine geri dönüyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiliz Kraliyet Ailesi'nden beklenen bir açıklama geldi. Buckingham Sarayı bir süredir kanser tedavisi gören Kral Charles'ın kamu görevlerine geri döneceğini açıkladı. Saraya göre Kralın "İyileşme süreci olumlu ilerliyor".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şubat ayında 75 yaşındaki Kral Charles'ın kanser olduğu açıklanmış ve, tedavi sürecinde olan Charles'ın kamu görevlerine bir ara vereceği duyurulmuştu. Son aylarda neredeyse hiçbir etkinliğe katılmayan Kral Charles'ın sağlık durumuna dair endişeler giderek arterken, Buckıngham Sarayı'ndan bir açıklama geldi.

    Buckingham Sarayından Kral Charlesa dair açıklama: Kamu görevlerine geri dönüyor

    KRAL CHARLES KAMU GÖREVLERİNE GERİ DÖNÜYOR

    Saray, Kralın kamu hizmetlerine döneceğini açıkladı. Buckingham Sarayı Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Majestelerinin tedavi programı devam edecek ancak doktorlar şu ana kadar kaydedilen ilerlemeden yeterince memnunlar ki Kral artık halka dönük bazı görevlerine devam edebilir. Majesteleri, halka dönük bazı görevlerine yeniden başlayacağı için büyük cesaret duyuyor ve sağlık ekibine devam eden bakımları ve uzmanlıkları için çok minnettar." ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İYİLEŞME SÜRECİ OLUMLU İLERLİYOR"

    Fakat açıklamada, kralın tedavi sürecine dair bilgi aktarılmadı. Yalnızca, Kral'ın iyileşme süreciyle ilgili olumlu düşünüyoruz" dendi. King's College London'dan Kraliyet Uzmanı Dr. George Gross, bunun, İngiliz Kraliyet ailesine dair spekülasyonları durdurmak için çok önemli bir hamle olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow