hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aliyev, 3 ülkeyi işaret etti... "Ermenistan'ı silahlandırıyorlar"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bakü'de düzenlenen İklim Zirvesinde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "3 ÜLKE ERMENİSTAN'I SİLAHLANDIRIYOR"

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki Ada Üniversitesi'nde düzenlenen "Cop29 ve Azerbaycan için Yeşil Vizyon" başlıklı uluslararası forumda konuştu. Ermenistan'a yönelik yabancı ülkelere sert mesaj verdi.

    Aliyev, 3 ülkeyi işaret etti... Ermenistanı silahlandırıyorlar

    Aliyev, ''Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor. Bunu açıkça yapıyorlar ve hatta bize bir şeyler kanıtlamaya çalışıyorlar. Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERMENİSTAN İLE BARIŞ MÜMKÜN MÜ?

    Ermenistan'la barış anlaşması imzalanması için yürütülen müzakerelere değinen Aliyev, "Anlaşma imzalamaya hiç olmadığımız kadar yakınız" dedi.

    Aliyev, ''Ancak elbette her iki tarafın da zamana ihtiyacı var. İmzalanırsa her iki ülke için de tarihi bir anlaşma olacak. Her kelime, her nokta, her paragraf önemli. Ama önemli olan ikimizin de bunu yapacak siyasi iradeye sahip olması.'' dedi.

    ALİYEV, TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNE YÖNELİK DE KONUŞTU.

    İlham Aliyev, "Türkiye-Azerbaycan birliği, bölgesel güvenlik ve istikrarın önemli kriteridir. Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme paralel yürütülmelidir. Bizim de Türkiye Cumhurbaşkanı'nın da tutumu bu yöndedir." şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow