hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Göçükten ölüm çıktı...

    Göçükten ölüm çıktı...
    expand

    Zonguldak'ın Kilimli beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen göçükte enkaz altında kalan iki işçiden 31 yaşındaki Ali Ziya Kısaboyun'un cesedine 18 saat sonra, 30 yaşındaki Caner Albuzlu'nun cesedine de 20 saat sonra ulaşıldı.

    Kilimli İşletmesi maden ocağının eksi 260 ile eksi 360 kodu arasında sabah 05.00-06.00 saatlerinde meydana gelen göçükte kalan 2 işçinin cesetleri ambulansa konulurken işçilerin aileleri ve mesai arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.

    Günboyu kurtarma çalışmalarında görev alan eli yüzü kömür karası olan işçilerden bazıları gözyaşlarına boğuldu. Kurtarma çalışmalarında, akşam vardiyasında çalışan maden işçileri görev aldı.

    TTK Genel Müdürlüğünce, müessese müdürlüklerinden Karadon, Amasra, Üzülmez, Kozlu ve Armutçuk'ta istihdam edilmek üzere açılan 3 bin işçi kadrosu için geçen yılın ekim ve kasım aylarında 35 bin 291 aday mülakata katılmıştı.

    Mülakatta uzunluğu 4 metreyi aşan maden direği taşıyan, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilen ve avuç içlerinden de işe yatkınlıkları belirlenmeye çalışılan adaylardan 20 bin 814'ü noter huzurunda çekilen kuraya hak kazanmıştı.

    Kura sonucu 3 bin asil ve 3 bin yedek madenci belirlenmiş, işçiler sağlık kontrollerinin ardından 1 Ocak 2009'da işbaşı yapmışlardı. Albuzlu da kuruma yeni alınan işçiler arasında yer alıyordu.



    Dinamit patlamasında 1 ölü

    Beldede özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen dinamit patlamasında ise 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

    Patlama, saat 20.00 sıralarında Kilimli'ye bağlı Karadon Mahallesi Damarlı Mevkii'ndeki özel bir şirkete ait maden ocağında meydana geldi.

    Galeri açmada kullanılan dinamitin kazayla patlaması sonucu ocakta çalışan işçilerden Nevzat Ovaz ölürken, Cemal Ayaş yaralandı. Cemal Ayaş, Zonguldak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölen işçinin cesedi ise otopsİ için hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow