hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınların gazabından korktu, 5 koruma tuttu

    Kadınların gazabından korktu, 5 koruma tuttu
    expand

    Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına bugün devam edildi. Daha önceki duruşmalara gelişi sırasında kadınların tepkilerine maruz kalan Üzmez, bu defa duruşmaya 5 korumayla birlikte geldi.

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yılın Nisan ayında, B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda" bulunmak suçundan dava açılan Hüseyin Üzmez'in 6. kez yargılanmasına bugün devam edildi.

    Bursa'da Kadın Platformu üyelerinin tepkisinden çekinen hakkında toplam 25 yıla kadar hapis cezası istenen Üzmez, duruşmaya bu kez yargılamadan bir saat önce beş koruma ve avukatlarıyla geldi.

    Üzmez'in yargılandığı duruşma saat 10.00'da başladı. B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. ile Hüsiyen Üzmez'in sanık bölümüne geçtiği duruşmada Üzmez'in ve B.Ç.'nin avukatları da hazır bulundu.

    Mahkeme Başkanı Kadir Ünal, Üzmez hakkında Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar sonrası Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç. hakkında açılan ikinci dava olan "Hürriyeti Tahdit" davasının, "Cinsel İstismar" davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

    Mahkeme heyeti, bu iddianamenin sanık avukatlarına verilmemesi, B.Ç.'nin 4 Haziran günü İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nda bir kez daha hazır bulundurulması için duruşmayı 14 Temmuz tarihine ertelerken, sanıkların tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

    Mahkemeye gelirken "Takdir Allah'ın, karar yüce mahkemenin" diyen Hüseyin Üzmez, yargılama sonrası kadın protestocularla karşılaşmamak için polis kontrolünde adliyenin otoparkında otomobile binerek uzaklaştı.

    B.Ç.'nin babası Bekir Ç. de çıkışta kızının tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesiyle ilgili sorulara, "Mahkemenin sonucunun bekleyeceğiz. Yapacak bir şeyimiz yok" yanıtını verdi.

    Anne Livaze Ç. ise "Herkes kendini tatmin edebilmek için rapor hazırlıyor" dedi.

    Öte yandan, kendilerini "halkevci kadınlar" olarak tanıtan bir grup, duruşmadan önce Bursa Adliye Sarayı'nda basın açıklaması yaparak Hüseyin Üzmez'i protesto etti.

    Mahkeme heyeti duruşmayı 14 Temmuz tarihine erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow